Alzheimer Café Escamp 18 oktober: Wat is dementie?

 
Persbericht

AN_Cafe_RGB_0300dpi_Zwart

Alzheimer Café Escamp 18 oktober: Wat is dementie?

Den Haag, 4 oktober 2017 – Dementie: wat is het precies, welke vormen zijn er en wat is het verschil tussen dementie en vergeetachtigheid? Tijdens het Alzheimer Café Escamp van woensdag 18 oktober komt specialist ouderengeneeskunde en sociaal geriater dr. Kamperman van alles vertellen over dementie. Mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in WZH Waterhof, Polanenhof 130 Den Haag. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Alzheimer Café Escamp is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Alzheimer Café Escamp

Het Alzheimer Café vindt elke derde woensdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) plaats. U ben van harte welkom van 19.30 uur (deur open om 19.00 uur) tot 21.00 uur in WZH Waterhof,  Polanenhof 130, Den Haag. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Er is ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving. Bus 23 (halte Cannenburglaan) en tram 16 (halte Hardenbroekstraat).

Heeft u vragen over het Alzheimer Café? Bel dan met Wijkservicepunt WZH Waterhof, tel. 070-7561500.

Over dementie

Nederland telt zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn.

Het Alzheimer Café Escamp  is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Stichting MOOI, Middin, Saffier de Residentie en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)