Animaties leren maken in Florence Animatie Studio voor 60-plussers

Animaties leren maken in Florence Animatie Studio voor 60-plussers

Ben u 60 jaar of ouder en heeft u altijd al willen leren een animatiefilm te maken? Dat kan in de nieuwe Florence Animatie Studio die begin oktober is begonnen in de bibliotheek van Escamp. Instromen kan nog zolang er plek is. De workshop wordt tot en met 18 december gegeven, elke maandagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur.

In de lessen leert u alles over het maken van animatiefilms en de speciale techniek stopmotion. Het maken van een animatiefilm werkt volgens het principe van telkens een voorwerp verplaatsen en daar een foto van te maken. Door alle beelden achter elkaar te zetten, ontstaat er een film. U werkt in de Florence Animatie Studio onder meer met tekeningen, speelgoedpoppetjes en klei. U heeft alleen uw eigen tablet of smartphone nodig. Heeft u die niet, dan kunt een tablet lenen tijdens de les.

Les van professionele docent
De Florence Animatie Studio is een samenwerking met kunstencentrum Koorenhuishttps://www.florence.nl/img/default/pixTrans.gifhttps://www.florence.nl/img/default/pixTrans.gif en bibliotheek Escamphttps://www.florence.nl/img/default/pixTrans.gif. U krijgt les van Koorenhuis-docent Ruud van den Houte. Hij volgde de School voor Fotografie en de Nederlandse Filmacademie en fotografeert voor muziekbladen, zakenbladen en reclamebureaus. Ook werkte hij als cameraman en belichter voor speelfilms en televisie. Sinds jaren geeft hij fotografie-, stopmotion/animatie- en filmcursussen. Bij Florence geeft hij ook fotografieles in de Florence Foto Studio, die op drie locaties wordt gegeven en waarvoor mensen zich eveneens kunnen aanmelden.

Elke maandag

De nieuwe Florence Animatie Studio vindt elke maandag plaats, tot en met 18 december van 14.30 tot 16.00 uur. Locatie: Bibliotheek Escamp aan de Leyweg 811 in Den Haag. Deelname bedraagt een paar euro per keer. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 070 – 41 31 000. U hoort dan of u nog kunt instromen of wanneer de eventuele volgende reeks begint.

Actiever leven
De Florence Animatie Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt hen bewust activiteiten aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere 60-plussers minder zorgkosten met zich mee. 

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en 1.700 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten