Wethouder Joris Wijsmuller neemt website WoonWijzerWinkel in gebruik

Wethouder Joris Wijsmuller neemt website WoonWijzerWinkel in gebruik

Wethouder Wijsmuller (Wonen, Duurzaamheid) heeft vrijdag 20 november de WoonWijzerWinkel - een nieuwe website vol adviezen voor duurzaam woningonderhoud-  officieel in gebruik genomen. Bij de WoonWijzerWinkel kunnen woningeigenaren terecht voor onafhankelijk en deskundig advies over hoe zij hun woning energiezuiniger kunnen maken. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld online de potentiële besparingsmogelijkheden van hun woning in kaart brengen. Verschillende gemeenten uit de regio zijn bij de website aangesloten en hebben hun eigen pagina.
 
Op de Haagse pagina zijn zowel de activiteiten uit het duurzaamheidsprogramma ‘Hou van je huis' te vinden als ook initiatieven van bewoners en buurten zelf, zoals De Groene Regentes:  Een groepje enthousiaste bewoners van het Regentessekwartier die het voor elkaar kregen om 240 zonnepanelen op het dak van de sporthal aan de Gaslaan te realiseren.Ook is op de WoonWijzerWinkel onafhankelijk deskundig advies te vinden over onder andere energie besparen, zelf energie opwekken en duurzaam verbouwen. Kortom een website waar zowel bewoners als bedrijven veel voordeel van kunnen hebben.
 
Samen met woningeigenaren en bedrijven wordt Den Haag schoner en klaar voor de toekomst. 20.000 Haagse woningen duurzaam verbeterd in 2020. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de Haagse woningen en aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Den Haag wil klimaatneutraal zijn in 2040.
 
www.woonwijzerwinkel.nl/denhaag


Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie)
Ilona Moeksis - persvoorlichter
tel: 06 - 52486652
@: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
: Newsroom 070