Aanleg Trimbaan in het Wateringse Veld

De gemeente Den Haagstadsdeel Escamp stelde een bedrag van € 25.000,- hiervoor beschikbaar. Bij de besteding van het bedrag was er de voorwaarde dat het besteed zou worden in de openbare voorzieningen, voor alle bewoners in het Wateringse Veld.

Onder de wijkbewoners is een enquête gehouden. Onder de inzendingen was onder andere het idee van het trimparcours. De trimbaan werd met voorkeurstemmen aangedragen bij de gemeente en gehonoreerd, met de omschrijving:

“Het groengebied, bekend als de “stilte gebied “ gelegen tussen de Bovendijk en het terrein van “Tennet” wordt regelmatig gebruikt door bewoners om te wandelen, joggen en sportief bezig zijn. In dit gebied zijn de hoogspanningsmasten enige tijd geleden verwijderd, dus een ideale locatie voor recreatie en sport."

Daarnaast heeft het Bewonersplatform in 2010 van TenneT een donatie ontvangen van € 5000,- om te besteden aan ontspanning en recreatie in een buurthuis voor de jongeren in het Lage Veld. Omdat het buurthuis voor de jongeren door financiële omstandigheden er nooit gekomen is, heeft het bestuur daarom besloten om de donatie van TenneT aan het bedrag van het stadsdeel toe te voegen. Zodat de trimbaan voorzien kan worden van extra toestellen. Hiermee is de afspraak met TenneT nagekomen om het bedrag aan de jongeren te besteden.

De realisatie:
Bankjes worden geplaatst om wandelaars een rustmoment te geven en te laten genieten van de natuur. Daarnaast worden er onderhoudsvrije outdoor fitnesstoestellen geplaatst. Dus gezond voor jong En oud. Het idee past dan ook geheel in het gemeentebeleid van gezond bewegen.

Dit jaar is de gehele aanvraag en vergunningsprocedure doorlopen, zodat het trimparcours past in de ecologische zone. De te gebruiken natuurlijke materialen passen hier geheel in.

Begin december is met de aanleg van het trimparcours begonnen.

Het trimparcours zal een verrijking zijn voor Wateringse Veld en een gezonde en rustgevende ontspanning en recreatie voor jong En oud.

Begin 2014 hopen we het parcours feestelijk te kunnen openen onder toezicht van de sponsors, Gemeente Den Haag en TenneT. De verwachting is dat veel bewoners uit het Wateringse Veld hier op een gezonde en ontspannende manier gebruik van gaan maken.

Hieronder, door op het plaatje klikken kunt u het ontwerp downloaden zoals het trimpacours zijn vorm zal krijgen.

Trimparcouersgroot