Groepswoonproject 55+ zoekt nieuwe buren

Wie zijn wij?

Een woongroep voor 55 plussers. Wij hebben een schitterend complex aan de Laan van Wateringseveld vlak nabij het Parijsplein. Wij hebben 26 riante sociale huur appartementen, van ongeveer 85 vierkante meter. Waarvan 24 van 4  en 2 met 5 kamers. De huurprijzen zijn rond de 740 inclusief service kosten.Om in aanmerking te komen heeft wel te maken met u inkomen.Alleen staanden moet een bruto jaar inkomen vanaf 22,100 en voor echtparen is dit vanaf 29,000 tot 35,739.Als u inkomen onder de huursubsidie grens is komt in aanmerking hiervoor. Een I.B.60 verklaring moet u overleggen bij Staedion. De woningen beschikken allemaal over een ruime eigen kelderberging. Daarnaast zijn er parkeerplaatsen achter een afgesloten hek. Dit geeft een veilig gevoel. Veilig wonen is erg belangrijk. Zeker als je ouder wordt. Ons complex  is voorzien van een camera. Zodat U kunt zien wie er bij U aanbelt. In ons complex is een prettige sociale controle. Ook prettig is, is dat wij onze eigen ruime ontmoetingsruimte hebben. Deze is van alle gemakken voorzien, van toiletgroep tot keuken van vaatwasser tot magnetron. Deze gezellige ontmoetingsruimte is een heerlijk plek voor de bewoners om elkaar te ontmoeten. Verder organiseren wij veel van b.v.stampottenavond en de paasbrunch en het kerstdiner. Ook om de 2 weken op zaterdagmiddag onze borrel vaak met een verrassing of een bingo dit zijn maar enkele voorbeelden van onze activiteiten. Kijk in onze agenda.

Waarom is het in Wateringse Hof zo fijn wonen?
Omdat het riante woningen zijn, met een geweldig uitzicht over de laan. Ook de huizen zijn lekker licht en daarnaast hebben ze een ruim balkon. Maar wat erg belangrijk is dat wij met elkaar allemaal dezelfde normen en waarden delen. Met elkaar op een gezellige manier leuke activiteiten doen. En zo op een prettige manier oud te kunnen worden. Ook hebben wij een breed activiteiten programma. Het begint met elke week een koffieochtend, om de 14 dagen een zaterdagmiddagborrel met wat lekkers. Verder is er wekelijks een kaartmiddag/  avond en een sjoelmiddag. Je mag aan alles meedoen, maar dit hoeft niet. Dan doen wij veel activiteiten buiten de deur dit kan zijn, uit eten gaan, of varen, een dagtocht maken, het bezoeken van musea, of lekker appels gaan plukken. Ook in onze eigen activiteitenruimte, De Rank, organiseren wij veel activiteiten, b.v. borreltje anders. Maar het leukste is om dit zelf te ervaren. Bent u al nieuwsgierig? Neem dan gerust contact met ons op. En beleef het zelf!

Bent al nieuwsgierig geworden?
In principe kan iedereen bij ons komen wonen die ouder is dan 55 jaar echtparen of alleen staanden.

Wij willen graag nieuwe buren krijgen, die onze normen delen. En die ook sociaal zijn ingesteld. Die positief en actief in het leven staan .Wilt u onze sfeer proeven als toekomstige bewoner, kom dan gerust eens langs of neem contact met ons op. Van onze nieuwe toekomstige buren, verwachten wij wel dat zij regelmatig bij ons op bezoek komen. Dit omdat de huidige bewoners graag hun nieuwe buren willen leren kennen. De huidige bewoners mogen zelf hun nieuwe buren kiezen. Hoe vaker u langs komt hoe beter wij u leren kennen. Past u in onze groep dan bent u een van onze nieuwe buren. Na het kennismakingsgesprek kunt u al deelnemen aan alle activiteiten van onze woongemeenschap.

Welke faciliteiten zijn er in de buurt?
Op de eerste plaats is er een geweldig winkelcentrum om de hoek, voor al uw dagelijkse boodschappen. De apotheek op de hoek erg makkelijk. Met tram 17 bent u binnen 10 minuten in de Boogaard. Heerlijk om daar heerlijk te winkelen. Ook tram 16 stopt voor bij ons voor de deur. Bus 37 ook voor de deur, zo naar het Leyenburg Ziekenhuis. Volop verbindingen naar Kijkduin en Scheveningen. Binnen 5 minuten met de auto, op de grootte weg en op het Prins Clausplein. Heerlijke fietspaden, u bent zo in het Westland en Midden-Delfland, met het kleinste dorpje: ‘t Woudt. Mooi fietsen door de Glazen Stad, daar waar de tijd nog stil staat. En als u even wilt winkelen dan is Delft een aanrader. Zeker het oude centrum is de moeite waard. Elke donderdag is er een gezellige markt. U stapt voor de deur op bus 37 en binnen 15 minuten bent u in Delft. Houd u van wandelen dan kunt u heerlijk uw hart ophalen in deze mooi groene omgeving met veel viswater en wandelpaden. 

 

Wat is een woongroep nu eigenlijk?
Groepswonen is een speciale woonvorm voor actieve 50-plussers. De deelnemers kiezen er bewust voor om samen een woongemeenschap te vormen, om naar elkaar om te zien en om op een plezierige en actieve wijze samen ouder te worden.
Uitgangspunten zijn:

 

  • 15 à 25 woningen in één gebouw met ieder een eigen voordeur
  • zelfstandigheid en zelfredzaamheid
  • een gemeenschappelijke ruimte en andere voorzieningen
  • behoud van persoonlijke vrijheid en privacy
  • saamhorigheid en gezelligheid 
  • gezamenlijke bijeenkomsten en activiteiten
  • goede burenhulp verlenen en beleven
  • Dit is een complex van het GDO in Den Haag hier moet u wel lid van worden en ingeschreven worden, maar daar zorgen wij van het bestuur wel voor. Kijk ook eens op www.GDO-denhaag.nl